Anrik och mycket välskött bostadsförening i vacker hörnfastighet korsningen Karlbergsvägen 67 och Norrbackagatan 46. Föreningen bildades redan 1920 och består av 29 medlemslägenheter och 1 hyresrättslokal. Vindsvåningar byggdes i slutet av 1980-talet. Lokalen har sedan 1900-talet använts som delikatessbutik vilket den gör ännu idag av den i kvarteret välkända delikatessbutiken Mariannes fisk. 

Föreningen godkänner endast fysiska personer som medlemmar. I kvartalsavgiften ingår värme, vatten, tvättstuga och förråd. Fiber finns via Ownit (1 GB/sek).

Marken är friköpt och ägs av föreningen.

Vatten- och avloppsstammar byts successivt i samarbete med medlemmar som rustar upp kök och badrum.


Gemensamma utrymmen:

Barnvagn- och cykelrum finns i källarplan med direktingång från Norrbackagatan. Cykelställ finns även på förgården och innergården.
Tvättstuga belägen i källaren och utrustad med Miele-maskiner (två tvättmaskiner, två torktumlare och två torkskåp).
Föreningens medlemmar kan nyttja en mycket trivsam och välskött innergård, utemöbler och grill. På gården finns ett separat gårdshus med förråd att förvara föreningens utemöbler, grill, trädgårdsredskap m.m. Föreningen erbjuder utöver det en vacker förgård med gräsmatta, träd och rosenbuskar som blommar på sommaren i denna gröna delen av Karlbergsvägen.


Andrahandsuthyrning:

Vi strävar mot att endast medlemmar bor i fastigheten och uppmuntrar inte andrahandsuthyrning då hyresgäster inte har det ansvar och åligger medlemmar och följaktligen är frånvarande vid gemensamma aktiviteter. 

Vi är restriktiva men beviljar tidsbegränsad uthyrning under vissa förutsättningar.  


Byggnadstyp:

Flerbostadsfastighet


Byggnadsår:

1905


Uppvärmning:

Fjärrvärme


Energideklaration:

Utförd. Utfärdat den 5 mars 2009
Energiprestanda: 156 kWh/m² (Atemp) och år